Hart & Bloedvaten

Je hart en bloedvaten zorgen samen voor je bloedsomloop, en daar zijn ze dag en nacht voor in touw. Het hart pompt per minuut wel 4 tot 5 liter bloed door je lichaam, terwijl je bloedvaten zorgen dat het zo snel mogelijk op de juiste plaats terechtkomt.

De producten van Bional

De producten van Bional ondersteunen je hart en bloedvaten met de kracht van de natuur: al onze producten zijn speciaal ontwikkeld op basis van natuurlijke ingrediënten.

Omega 3 vetzuren EPA en DHA voor je hart

Je hart is de motor van je bloedsomloop. Daarom is het extra belangrijk om er goed voor te zogen. Bijvoorbeeld door voldoende te bewegen of sporten en regelmatig vis te eten. Vis bevat van nature de omega 3 vetzuren EPA en DHA die, als je er dagelijks 250 mg van inneemt, goed zijn voor je hart. Daarnaast is DHA bij een inname van 250 mg per dag goed voor je hersenen en je gezichtsvermogen. Je kunt een voedingssupplement zoals Bional Visolie gebruiken.

Meer over Bional Visolie

Hoe werkt de bloedsomloop?

Je bloedvaten vervoeren zuurstof, voedingsstoffen en afweerstoffen door je hele lichaam. Ze zijn dus essentieel voor je gezondheid. Er zijn drie soorten bloedvaten:
Slagaders
De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed op grote snelheid vanaf je hart naar de rest van je lichaam.
Haarvaten
In de haarvaten kan het bloed zijn zuurstof, voedingsstoffen en afweerstoffen afgeven aan de spieren en weefsels waar het nodig is.
Aders
De aders vervoeren zuurstofarm bloed in een rustig tempo weer terug naar je longen en je hart. Ze hebben klepjes om te zorgen dat het bloed de juiste kant op stroomt.

Voor soepele aderen

De bloedvaten in je benen moeten extra hard werken – vanuit je benen moet het bloed in je aders immers tegen de zwaartekracht in weer omhoog richting je hart. De aders die het bloed vervoeren hebben klepjes om te voorkomen dat het bloed terugzakt. Normaal functionerende bloedvaten zijn dan ook soepel en sterk.

Goed voor de conditie van de bloedvaten in je benen

Als je een staand of zittend beroep hebt, kun je te maken krijgen met zware, vermoeide benen. In dat geval kan de bloedsomloop in je benen wel wat ondersteuning gebruiken. Door regelmatig te bewegen blijft de bloedsomloop in je benen goed op gang. Daarnaast kun je vertrouwen op de kracht van de natuur: een voedingssupplement zoals Bional Venal Extra kan je lichaam hierbij helpen.

Meer over Bional Venal Extra

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een vetachtige stof die in je lichaam als bouwsteen gebruikt wordt. Je lichaam maakt zelf cholesterol aan. Daarnaast krijg je via de vetten in je voeding ook cholesterol binnen. Cholesterol wordt in je lichaam vervoerd door twee verschillende eiwitten: LDL vervoert het cholesterol van je lever naar je andere cellen waar het nodig is, en HDL brengt het ongebruikte cholesterol weer terug naar de lever, die het afbreekt.

Hoe kan ik een verantwoord cholesterolgehalte behouden?

Je cholesterolniveau wordt beïnvloed door allerlei factoren, waaronder:
• Je eetpatroon (verzadigde vetten)
• Roken en alcoholgebruik
• Weinig beweging
• Je leeftijd

Het kan verstandig zijn om je cholesterolwaarden regelmatig te laten meten. Een natuurlijk voedingssupplement zoals Bional Cholesterol kan je lichaam helpen om een verantwoord cholesterolgehalte te behouden. Het bevat namelijk 10 mg Monacoline K, wat bijdraagt aan het behoud van normale cholesterolgehalten.

Meer over Bional Cholesterol